Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraternas ledarskap skapar personalbrist

/

Vår sjukvårdsminister skriver tillsammans med två S-märkta politiker i en insändare att de stängda vårdplatserna och de långa vårdköerna beror på ”problem med kompetens och personal”. Så är det inte, skriver Maria Molin, M.

Annons

Problemet är det bristfälliga socialdemokratiska ledarskapet, som lett till att det saknas kompetens och personal, vilket i sin tur leder till utebliven vård. Ingen vill arbeta med dåliga ledare i en dålig arbetsmiljö.

Socialdemokraterna har i alla tider varit de som svarat för ledarskapet inom sjukvården och är därmed de som nu måste stå till svars för den situation som de skapat, nämligen  stängda vårdplatser och ökade vårdköer.

Vi moderater har i åratal lyft fram behovet av bättre personalpolitik och bättre arbetsmiljö. Först nu verkar socialdemokrater förstå att vi har rätt. Först nu, när allt för många kompetenta människor redan slutat, skall vi ta itu med en få till en bättre arbetsmiljö.

Nu ska sjukvården få mer pengar för att anställa personal. Frågan är om de som slutat är villiga att komma tillbaka? Orkar de som är kvar kämpa vidare? Hur ser tidigare anställda på Region Gävleborg som arbetsgivare?

Socialdemokraterna vill dessutom förbättra vårdgarantin, vilket är bra, men idag är vi oerhört långt ifrån att klara av dagens åtagande. 

Det finns emellertid några riktigt välfungerande enheter i vårt län. Dessa enheter måste vi stärka och stötta ytterligare så de kan bli de goda förebilderna.

De klarar också av att ta emot personal under utbildning. För att orka detta måste det finnas gott om resurser. Jag tycker också vi måste göra allt för att klara av att ta emot ytterligare AT-läkare för att på långsikt få fler fasta, lokalt utbildade läkare som vill arbeta kvar i vår region.

Maria Molin, M

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons