Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömvallen för unik för att bygga bostäder

Självklart ska det finnas utrymme för idrotten på Strömvallen även i framtiden, om än i mindre skala. Idrotten är en viktig kraft för Gävle, både som en spontan mötesplats, i skolan och i föreningsform, skriver Vänsterpartiet i Gävle.

Annons

Vänsterpartiet har i ett tidigt stadium tagit ställning för att vi vill se ett framtida område kring Strömvallen och Gavleån som är öppet och åtkomligt för alla Gävlebor. Vi vill se en sammanhållen parkmiljö från Konserthuset, via Strömvallen, Silvanum, Regementsparken, Stora Vall, Teknikparken och Valls hage, som knyts ihop med Stadsträdgården och Boulognern.

Detta vackra och levande område ska vara till för alla Gävlebor, där idrott, kultur, lek, motion, god mat och fika, bidrar till att det finns något som passar alla.

Strömvallen är en klassisk idrottsplats där fantastiska idrottsupplevelser har engagerat människor i mer än 100 år. Självklart ska det finnas utrymme för idrotten på Strömvallen även i framtiden, om än i mindre skala. Idrotten är en viktig kraft för Gävle, både som en spontan mötesplats, i skolan och i föreningsform.

En annan tanke som Vänsterpartiet tidigare har framfört är att kommunens växthus kan flyttas till en del av Strömvallenområdet.

En vacker och vilsam plats – med både kommunala odlingar och möjligheter för medborgarna att själva så och skörda. Ett kafé med närodlade produkter mellan planteringarna. Och en utmärkt plats för språkträning och integration för människor som behöver arbetsträning och stöd för att komma in på arbetsmarknaden.

Platsen bredvid läktaren på nuvarande kastplan ser vi skulle kunna passa ett trygghetsboende, för äldre över 65 år, liknade Tickselbo i Sätra. Om det är några som det ska byggas bostäder för i denna vackra miljö så är det äldre personer.

Läget skulle passa just denna, ibland bortglömda, målgrupp. Här finns bra kommunikationer, vacker natur utanför dörren och närhet till både nödvändigheter och nöjen.

Området kring Strömvallen är för unikt för att bygga en större mängd bostäder på. Risken är mycket stor att det privatiserar miljön, begränsar tillgängligheten och förstör både kulturmiljön och det gröna stråket längsmed Gavleån.

Vänsterpartiet uppmanar de partier som driver på för ett bostadsområde på Strömvallen att lyssna på kommunens idrotts- och kulturintressen och istället utveckla ett aktivitets- och rekreationsområde som tillsammans blir en inbjudande miljö för utveckling av stad och individ.

Vänsterpartiet Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons