Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ert ansvar och prata med ambulanspersonalen!

/
  • Oppositionsråden uppmanar ledningen att prata med ambulanspersonalen.

Annons

Få kan ha undgått den senaste tidens rapportering av det uppmärksammande förslaget gällande införandet av jour för vår ambulanspersonal. Turerna har varit, och fortsätter att vara många, skriver regionråden i Samverkan Gävleborg.

Vi befinner oss i en icke hållbar situation, dels har vi en mycket uppgiven och besviken personalgrupp som känner att de inte blir lyssnade på, dels representanter från Regionledningen som inte verkar förstå konsekvenserna av den totala bristen på fungerande dialog dem emellan.

I skrivande stund har ett drygt 20-tal ambulansanställda sagt upp sig och tyvärr finns det indikationer på att ytterligare personal kan välja att gå samma väg. Den tänkta besparingen som införandet av jourtid för ambulanspersonalen skulle generera, känns än mer avlägsen för var dag som går.

Samverkan Gävleborg är fortsatt orolig över sättet man valt att driva igenom förändringen på, tillika orolig för att patientsäkerheten riskeras då vi inte kan bemanna våra ambulanser.

Vi kräver därför att ledningen tar sitt ansvar och sätter sig ned med berörd personal och tillsammans arbetar fram lösningar och möjliga besparingar inom ambulansverksamheten.

Vi kommer även att lyfta frågan vid regionstyrelsens möte den 22/3 och förutsätter därmed att den politiska ledningen inte fortsätter att ducka i frågan.

Regionråd i opposition

Patrik Stenvard, M, Stig Zettlin, SVG, Carina Östansjö, L, Ingemar Kalén, KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons