Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillit, trygghet och valfrihet går igen i alla beslut

/

Som kommunalråd för KD är jag glad och stolt över vad vi i KD och vi i Alliansen gör för Gävle kommun, skriver Jan Myléus.

Annons

KD står för tillit och trygghet och har en tro på människans möjlighet att kunna göra egna kloka val. Detta gäller inte bara på de områden där KD är kända för att driva en stark och bra politik som inom familj, äldre, arbete och trygghet.

Tillit, trygghet och valfrihet är det filter KD använder för alla frågor som berör Gävle kommun i dag. Det är vårt uppdrag, som parti för den enskilde, som parti i Alliansen och som parti i Gävle kommun.

Det är till exempel därför KD och Alliansen välkomnar privata aktörer till Gävle som bygger och driver äldreboenden och skolor. Ett måste för att vi ska kunna möta framtida utmaningar och för att vi i Gävle kommun ska kunna forma vår egen vardag som vi vill ha den. Tillit, trygghet och valfrihet går igen i alla beslut och förverkligande där vi kristdemokrater är delaktiga.

Vi har tagit beslut att bygga ett Trygghetens hus för att främja samarbetet med så kallad blåljuspersonal, främst polis och räddningstjänst.

Framskrivandet av vårt medborgarlöfte tillsammans med polisen för att ta krafttag mot alkohol, narkotika, droger och tobak. Detta för att tillit och trygghet ska bevaras och utvecklas.

Från och med i år är alla Gävles skolor med i projektet ”Rökfri duo” och för första gången var skolavslutningsfestivalen ”Stolt och nykter” även rökfri.

Vi har i år på KD och Alliansens initiativ öppnat ”Nova”. Ett behandlingshem för kvinnor som äntligen gett oss i Gävle kommun en missbruksvård på jämställda villkor.

I arbetet med ”Våld i nära relationer” och ”Våld i hederskontext” har effekterna av det arbete vi gör även noterats nationellt där vi klättrat avsevärt med placeringar i ”Kvinnofridsbarometern”.

Tillit och trygghet i praktiken.

Vi har startat upp den så kallade ”Ytterområdessatsningen”.

Vi arbetar nu i flera olika nätverk och har öppnat kontaktytor till civilsamhället.

Vi har invigt en till familjecentral.

Allt detta ger möjligheten till att vi tillsammans lokalt där vi bor, tillsammans i olika gemenskaper och föreningar eller tillsammans som familj ska kunna göra kloka val och prioriteringar för att påverka och styra över sin egen vardag på bästa möjliga sätt.

Som kommunalråd för KD är jag glad och stolt över vad vi i KD och vi i Alliansen gör för Gävle kommun. Att mitt i denna mandatperiod ta över ledningen när tidigare ledare valt att göra reträtt är inte det mest önskvärda övertagandet. Många utmaningar som måste lösas och flera av dessa sker inte i en handvändning. För KD och Alliansen finns det inget annat alternativ än att fortsätta ta ansvar för Gävle kommun.

För övrigt anser jag att den så kallade ”pensionärsskatten” ska slopas nu.

Jan Myléus, KD

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons