Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygga familjer bygger ett tryggare samhälle

/

Vi vill återupprätta välfärdslöftet. Trygga familjer bygger ett tryggare samhälle. Vi lovar inte allt till alla. Men vi håller vad vi lovar, skriver Kristdemokraterna i Gästrikland

Annons

För oss kristdemokrater är familjen viktig oavsett hur den ser ut, därför föreslår vi i vår budget en rad reformer för att man bättre ska kunna möta livets utmaningar.

Jämfört med hushåll utan barn har barnfamiljen halkat efter i inkomstförbättring de senaste åren, trots brinnande högkonjunktur. Och många vittnar om stora klasser och stress bland både yngre och äldre elever. Vi kristdemokrater har därför förslag som både förbättrar familjens ekonomi och som prioriterar barns välmående.

Med den generella skattesänkning som kristdemokraterna föreslår får alla upp till 200 kr i sänkt skatt varje månad. Dessutom får föräldrar som arbetar 500 kr per person och månad via ett jobbskatteavdrag och vi höjer barnbidraget med 200 kr per barn och månad.

Vissa föräldrar vill kunna vara hemma med sina barn. Det ska de kunna vara anser vi och inför därför en barnomsorgspeng på 6 000 kr per barn och månad. De barn som är på förskolan får också del av våra familjereformer genom mindre barngrupper. Och vi satsar på både fler lärare och speciallärare i skolan.

Kristdemokraterna

Martina Kyngäs, Gävle

Jan Myléus, Gävle

Majvor Lisselg, Sandviken

Annika Norup, Hofors

Mari-Ann Dahlstedt, Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons