Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V har varit tysta i riksdagsdebatten

Det är ett högt tonläge från Vänsterpartiet rörande vår artikel om barnäktenskap, men för att ha velat täppa igen ventilen som tillåter vissa barnäktenskap har de varit tysta i debatten i riksdagen, skriver Martina Kyngäs och Caroline Szyber, Kristdemokraterna.

Annons

Debatt: Att sprida falsk information är inte schysst

Vänstern säger sig veta hur regeringen ska landa. Konstigt när regeringen själva inte satt ned foten ännu och kunnat ge ett svar.

Fake news kallar ni det. Allt för många barnäktenskap erkänns idag för att de ingåtts utomlands. Det är där vi har det största problemet i dag. Därför behöver ventilen som erkänner äktenskap ingångna utomlands täppas igen. Lagstiftningen är inte tillräcklig.

Vi i Alliansen, Sverigedemokraterna och Vänstern var tydliga i utredningen att vi också ville täppa igen ventilen helt. Tyvärr föreslog utredningen något annat.

Det är detta som nu bereds av regeringen. Vi ville markera och visa hur majoriteten ser ut i riksdagen därför lade vi ett tillkännagivande och de röstade ni i vänstern, Socialdemokraterna och Miljöpartiet emot. Det är fakta. Därför sätter vi press på regeringen att landa rätt.

Vi hoppas regeringen inte går på utredningens linje utan en gång för alla täpper igen ventilen. Då får de vårt stöd för det. 

Martina Kyngäs, KD

riksdagskandidat, ordförande i kultur och fritidsnämnden Gävle kommun

Caroline Szyber, KD

riksdagsledamot, ordförande i civilutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons