Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför lutar du dig mot lögner och överdrifter, Lars Beckman?

Därefter låtsas Beckman att regeringen vill förbjuda vedspisar. En myt som Beckman borde veta bättre än att sprida. Det som egentligen sker är att Boverket inför miljökrav när man installerar en ny vedspis, skriver Andres Schröder, MP.

Annons

Lars Beckman, M, skrev den 3 februari på GD:s debattsida att regeringen straffar landsbygden. I artikeln fanns en rad rena felaktigheter och medvetna missförstånd från Beckmans sida. Några exempel på Beckmans vilseledande av sina läsare:

Beckman kritiserar regeringen för att avveckla kärnkraften, men hans eget parti har ställt sig bakom den uppgörelse som säger att Sverige ska ha en helt förnybar energiproduktion senast 2040. Kanske borde Beckman ta debatten med sin egen partiledning i stället.

Debatt: Rödgröna experiment hotar landsbygdens utveckling

Utveckling för landsbygden skapar vi bäst tillsammans

Därefter låtsas Beckman att regeringen vill förbjuda vedspisar. En myt som Beckman borde veta bättre än att sprida. Det som egentligen sker är att Boverket inför miljökrav när man installerar en ny vedspis.

Det finns dock gott om vedkaminer man kan köpa som klarar de här kraven. Har man en gammal kamin påverkans man inte av kraven. I dag dör över 1 000 personer per år i förtid i Sverige på grund av utsläppen från vedeldning. Genom bättre kaminer kan vi minska den siffran.

Beckmans anklagelse om att regeringen slår mot unga genom höjda arbetsgivaravgifter klingar också ihåligt givet att ungdomsarbetslösheten har sjunkit med fem procentenheter sen de rödgröna tog över styret.

Beckman försöker slutligen vinna poäng genom att påstå att MP har en majoritet av sina väljare i Stockholm, och därför inte förstår resten av landets behov. Alla som tar en titt på valresultatet kan se att det påståendet inte stämmer. Och om vi nu ska ge oss in i den debatten så vill jag påminna om att det största partiet på Södermalm är moderaterna.

För miljöpartiet så går miljöomställning och blomstrande företagsamhet hand i hand. Världen befinner sig mitt i en omställning från en fossil till en förnybar ekonomi.

Genom att Sverige ligger i framkant tar vi inte bara vårt klimatansvar utan skapar också svenska jobb som sen kan exporteras och lägga grunden för vårt framtida välstånd.

Beckman delar inte den bilden, och det står honom såklart fritt. Men det är tråkigt att han återigen måste luta sig mot lögner och överdrifter för att få fram sitt politiska budskap.

Anders Schröder, MP

riksdagsledamot Gävleborgs län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons