Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför tycker S inte om att man ska kunna bo utanför storstäderna?

/
  • Bensinpriset är inte alls för lågt, menar Lars Beckman.

Annons

Infrastrukturminister Anna Johansson, S, gjorde nyligen ett uppmärksammat utspel om att bensinen i Sverige är för billig. Frågan är om vi som tankar håller med henne? Mitt svar är nej! skriver Lars Beckman, M.

I ett avlångt glest befolkat land som Sverige är infrastruktur och transporter av avgörande betydelse för att man ska bo och verka i hela Sverige. Både som privatpersoner men inte minst som företagare. De företag som finns utanför de stora kundmarknaderna har alltid en konkurrensnackdel i avstånd och transportkostnader och då måste vi ha politiker och beslutsfattare som förstår det, och som verkar för goda konkurrensvillkor för hela Sverige.

Den mörkröda MP/S-regeringen har fattat beslut om den största skattehöjningen på bensin och diesel som har skett i Sveriges historia, där skatten på drivmedel ska räknas upp kraftigt årligen men det räcker tydligen inte för Socialdemokraterna som nu signalerar att skatten ska höjas än mer.

Förutom att chockhöja skatterna på drivmedel så vill även miljöpartiet förbjuda dubbdäck alt införa en dubbdäcksavgift, och man har också signalerat att man vill förbjuda bensin helt om bara 13 år (!).

Vi som bor utanför tunnelbanenätet på Södermalm går en hård framtid till mötes om vi inte byter ut den mörkröda mp/s regeringen så snart som möjligt.

Tyvärr räcker det inte för socialdemokraterna att straffbeskatta drivmedel för företag och privatpersoner utan man avser också att införa såväl flygskatt som en kilometerskatt. Båda dessa skatter är skatter på avstånd och det finns inga miljöpåverkande effekter av dem. Det är rena skatter på avstånd eftersom vi fortfarande måste transportera produkter!

Hur kommer konkurrenskraften att förbättras för företag med ökade kostnader? MP/S har också fördubblat arbetsgivaravgifterna för unga och man har höjt skatten på el. Var för sig är besluten olyckliga men tillsammans blir det en giftcocktail mot jobben i Gävleborg. Utöver avståndsskatterna vill även mp och s införa en särskild skatt på finanssektorn vilket hotar hundratals jobb bara i Gävleborg.

Ingen ska alltså arbeta i företag som flyger medarbetare eller transporterar produkter, och vi ska inte heller arbeta i tjänstesektorn inom finanssektorn. Vi som är medarbetare i företag ska inte heller ha råd att ta oss till och från jobbet när skatterna chockhöjs på drivmedel så frågan är vem som ska arbeta i socialdemokraternas och miljöpartiets Sverige?

Sverige behöver en ny moderatledd alliansregering som tar ansvar för hela Sverige! 

Lars Beckman, M

kommunfullmäktigeledamot Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons