Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan inte tillföra resurser till Gävle på bekostnad av annan kollektivtrafik i länet

Däremot är det inte möjligt för Region Gävleborg att på bekostnad av annan trafik i länets andra kommuner tillföra resurser till just Gävle kommun, skriver Jan Lahenkorva, S.

Annons

Mer läsning: Vi vill rädda de fria pensionärsresorna i Gävle!

Vi vill ha de fria bussresorna kvar

De borgerliga toppolitikerna i Gävle kommun har inför våra gemensamma överläggningar om kollektivtrafiken i vårt län, valt att gå ut på debattplats i Gävlepressen. I sak delar jag deras uppfattning, nämligen att Gävle kommun har gått in med alldeles för lite pengar för att upprätthålla kostnadsfria resor för pensionärerna i kommunen.

Vi är också helt överens om att vi båda, kommunen och Region Gävleborg, behöver göra sitt allra yttersta för att hitta en lösning som bidrar till pensionärernas möjlighet att utnyttja kollektivtrafiken. Det är i alla fall min utgångspunkt inför överläggningarna.

Däremot är det inte möjligt för Region Gävleborg att på bekostnad av annan trafik i länets andra kommuner tillföra resurser till just Gävle kommun. För det är nämligen konsekvensen av vad de borgerliga toppolitikerna med moderaterna i spetsen föreslår.

Där är vi alltså oense mellan socialdemokratin i hela Gävleborgs län och Gävles borgerliga toppolitiker. Men deras priorteringar är ju deras sak.

Jan Lahenkorva, S

vice ordförande Hållbarhetsnämnden Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons