Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

All oro kom tillbaka

/

Vår son genomgår en utredning för att man tror att han har någon form av autism. Utredningen består av ett flertal olika tester, bland annat ett EEG.

Annons

Några av vår sons svårigheter är att han är rädd för nya situationer/miljöer och vill veta vad som ska hända innan. Han tycker också att höga ljud är jobbigt och blir lätt stressad och orolig. Han har även stora sömnsvårigheter sedan ett år tillbaka då vi bland annat inte fått till skolsituationen ännu (det är en annan historia...)

Vi fick remiss till EEG-undersökningen och berättade för vår son vad som skulle hända. Han blev jätteledsen, rädd och orolig då det är något som är nytt och för honom otäckt.

Vi kontaktade avdelningen som skulle utföra EEG:t och fick komma och hälsa på och titta på rummet, sladdarna, mössan och så vidare. Natten före undersökningen fick han bara sova fem-sex timmar så vi gick upp klockan 04 på morgonen. Tiden för undersökningen kom och han var nervös, trött, slut och orolig.

Personalen var underbar och bemötte oss helt fantastiskt. Men, när han mot alla odds hade börjat slappna av och höll på att somna så hörs ett vidrigt borrljud (det ilande ljudet som uppstår när man borrar i betong) från våningen under. All avslappning var bortblåst och oron steg hos vår lilla hjälte som kämpade så för att fixa det här. Det här ljudet upprepades flera gånger under tiden vi försökte genomgå undersökningen.

Personalen berättade att ombyggnationerna under denna avdelning (där man utför sömntest...) har pågått sedan maj månad! Hur tänker man då? Inte nog med att vår oroliga nioåring ska försöka sova på beställning på ett sjukhus, utan då har vi dessutom detta vidriga ljud i bakgrunden!

Jag hoppas att det här inte orsakat större skada hos vår son än några nätter med mardrömmar, då vi kämpat så hårt för att få en bra erfarenhet av sjukhusbesök.

Malin

Svar direkt från landstinget:

Vi försöker minska påverkan så gott det går

Vi som arbetar med byggnationerna på sjukhuset beklagar först och främst att din son fick en jobbig upplevelse i samband med sitt sjukhusbesök. Vi förstår att miljön med både ljud och andra faktorer påverkar helhetsupplevelsen.

Det ljud ni hörde vid ert besök kom sannolikt från arbeten i samband med färdigställandet av sjukhusets nya kardiologiska centrum. Just den ombyggnationen började i maj och slutförs i början av 2014.

När vi bygger kan vi tyvärr inte komma ifrån att vissa moment blir störande, till exempel när vi arbetar i bjälklag och stommar. Vi inleder därför alltid byggplaneringen med en riskanalys som bland annat tar upp störningar för omkringliggande verksamheter. Det här stämmer vi sedan av med verksamheterna varannan vecka under själva byggprocessen. På det viset försöker vi minska påverkan så gott det går.

Jag hoppas att sonen återhämtat sig, och om det på något vis skulle minska någon oro eller funderingar visar vi gärna familjen varifrån ljuden kom och vad som orsakade dem. Ni får gärna kontakta mig via landstingets växelnummer 026-15 40 00.

Med vänlig hälsning,

Helena Ribacke

lokal- & fastighetsstrateg, Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons