Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla ska kunna åka buss

Annons

Jag har en vädjan till Anea Elfving: Släng dina plånboksargument i papperskorgen och lyssna in din publik som talar av erfarenhet. Det är väl logiskt att bussarna går tätare till tätbefolkade stadsdelar men tiominuterslinjerna borde kunna dela med sig mitt på dagen. Det är inte ovanligt att bussar på tiominuterslinjerna går tomma från Rådhuset då två stycken (den ena försenad) avgår samma tid.

Det är inte självklart att välja var man vill bo. Lägenhetstillgång, hälsa och familjebild kan vara avgörande. Dessutom ändras busslinjerna med jämna mellanrum i kommunen och man kan väl inte flytta runt för bussarnas skull. Sörby var tidigare än stadsdel med bra busstrafik och kanske en del flyttade dit just därför.

Som arbetande skäms jag över att vi har en bussansvarig politiker i Gävle kommun som vänder sig till vissa kategorier när busstrafiken ska vara ett alternativ till att gå, cykla eller åka egen bil.

Vad ger det för kommunikativ allemansrätt?

Nej, se över busslinjernas planering i Gävle så den som vill och behöver också kan åka. Ing-Marie Hansson och KPR har verkligen inga överdrivna krav!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons