Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla tänkbara misstag

Annons

Lennart Jansson och styrelsen för Gävle Stuveri! Det är mycket beklagligt när jag läser att stuveriet kommer att lägga ned sin verksamhet i Gävle. Beslutet i sig kan jag inte ta ställning till, det finns säkert hållbara argument till nedläggningen, men sättet hur det kommunicerades är ju helt fantastiskt dåligt!

Alla tänkbara misstag som kan göras lyckades Lennart Jansson & co med. För det första, att lämna ett så tufft besked två dagar före jul visar en tydlig brist på respekt och empati! För det andra, att dessutom låta medierna få vara de första att ta del av beslutet är ju rent ut sagt skrämmande.

Givetvis ska medarbetarna informeras först. Det trodde jag var självklart för alla, men tydligen inte hos beslutsfattarna inom stuveriet!

Att hävda att medarbetarna inte kunde informeras på grund av att alla tjänstemän på kontoret slutat för dagen är att göra självmål. Det är väl bara att tajma fattat beslut så att information till medarbetarna hinner ges innan medierna får del av fattat beslut. Min förhoppning är att samtliga medarbetare i stuveriet får en bättre arbetsgivare 2009!

Lycka till från en personalchef inom svensk skogsindustri

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons