Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen ville sänka skatter men kunde inte spara

Annons

Svar till signaturen "Vad får vi för skattepengarna 2": Ett problem är att Alliansregeringen 2006-2014 ökade statens utgifter. Enligt ekonomifakta.se var statsbudgetens utgifter år 2006 791,9 miljarder kronor. År 2014 hade utgifterna ökat till 862,4 miljarder.

Insändare: Ja, vad får vi för skattepengarna egentligen?

Fråga i stället vad Leif Östling är värd

Skatterna ökar inte resurserna utan pengarna omfördelas

Alliansregeringen sänkte en del skatter men det krävs ju samtidigt en politik som sänker statens utgifter. Med facit i hand kan vi se att det Nya Moderaterna gör när de väl kommer till makten påminner väldigt mycket om Miljöpartiets politik:

Nya Moderaterna skrotade försvaret och öppnade för en enormt stor migration. De höjde skatten på energi och sänkte den på arbete vilket liknar Miljöpartiets gamla förslag om skatteväxling. Räknat per person växte inte ekonomin under Alliansregeringen.

Ännu värre är det med de rödgröna som inte ens vill sänka skatter och utgifter.

Du skrev "Under 1950- och 1960-talen hade Sverige låg skatt och en hög välfärd. Vi låg faktiskt i världstopp!"

Där vill jag bara lägga till att under den tiden fick skolbarnen lära sig att det är fint att spara och fult att slösa. De fick läsa en serie om två flickor som hette Spara och Slösa. Sedan kom studentrevolten 1968 och slagordet var "Allt nu – var är pengarna?". Man ville ta ifrån den duktiga flickan Spara hennes pengar.

Den inställningen finns hos många i dag också som vill ha mer bidrag och förmåner utan att bry sig om vem som betalar, men det gör inte att vi får det bättre. Kakan vi alla delar på växer inte på det sättet.

Helt om

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons