Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ankra inte längs med bryggan

Annons

Vi är ett sällskap med egna båtar som ofta åker till Limön i Gävle på somrarna. Mycket trevlig ö med ett mysigt och serviceinriktat kafé.

Det enda tråkiga är att ibland har vi fått åka vidare då några alltid ligger ankrade längs med bryggorna och då tar man alltid upp två platser. Det kan vara små båtar som kan lägga till vid bryggan längst in, dit båtar som går djupare inte kommer in.

Men det finns även större båtar som ankrar längs med den första bryggan. Vi låg kvar i tre nätter och såg inte till båtens ägare. En kväl så kom vi att prata om detta med ankring längs med bryggan med några från Gävle. De berättade att de har varit ute flera gånger och att just den båten alltid ligger förtöjd längs med bryggan utan att ägaren syns till.

Skulle man ankra sin båt längs med en brygga söderut i Sverige så blev man nog kölhalad.

Så skärpning ni som ankrar era båtar vid Limön. Är det stugägarnas bryggor eller kommunens? Om det är kommunens, se till att det kommer upp skyltar om att ankring längs med bryggorna är förbjudet om ni vill ha båtgäster, men det är kanske det inte stugägarna på Limön vill.

Fram för bättre ordning vid bryggorna, det kallas sjövett.

Båtsällskapet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons