Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annie Lööf - en extrempolitiker

/

Annons

Centern går fram i opinionsmätningarna. Lite märkligt då partiet inte skiljer sig nämnvärt från de andra partierna i Alliansen. Centern hade jämlikhet i sitt program och kämpade mot kärnkraften. Ingenting av detta återstår. Den nuvarande partiledaren vill sänka lönerna och har Ayn Rand som förebild. En person så nyliberal att Milton Friedman och andra nyliberaler fann henne för extrem.

I partiledardebatten som hölls i Agenda för en tid sedan argumenterade Annie Lööf mot SD:s Åkesson. Nästan allt hon sa nickade Åkesson instämmande till. Centerledarens avståndstagande blev mer än pinsam. Men hur kan hon få ökat stöd i väljarkåren när inte Anna och Jan får det?

Ideologin är nästan densamma, kan det handla om att somliga betraktas som varma människor och andra som kalla? Annie är en varm människa, trots sina åsikter. Kinberg-Batra är kall som ett kylskåp. Björklunds aggressiva självsäkra ton går inte hem hos väljarna. Som Tage Danielsson så klokt skrev "Utan tvivel är man inte klok". Något för liberaler och moderater att tänka på?

Lasseman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons