Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett haveri med skattepengar

/

Annons

Ännu en gång har våra lokalpolitiker slängt bort våra skattepengar och ingen behöver stå till svars – varför?

Mer läsning: Regionen skrotar byggutredningar för 91 miljoner – ekonomidirektören: "De är oanvändbara"

Region Gävleborgs ekonomidirektör Bo Svedberg säjer att utredningen om sjukhusen i Gävle och Hudiksvalls sjukhus ska skrotas (kostnad 91 miljoner) och göras om från grunden. En misslyckad konsultupphandling är ett av skälen.

Denna oerhörda summa som skattebetalarna åter igen får stå för måste naturligtvis få konsekvenser för de inblandade. Om man inte har nån kontroll på våra skattepengar utan gång på gång slänger bort oerhörda summor så måste nån annan person med lite kunskap få ta över.

Eva Lindberg säjer att "nu ska vi lyfta upp detta på en högre nivå." Men varför inte börja på en högre nivå när alla vet (utom politikerna) att det alltid blir fel i upphandlingen?

Att starta om med nya konsulter gör ju att bara där blir byggprojektet 100-200 miljoner dyrare (inräknat 91 miljoner i första arvodet). Politikerna är inte sena att ge varandra stora löner och bonusar men aldrig behöver de ansvara för kostnader som skenar iväg vilket är typiskt när man får använda skattepengar utan att behöva ta ansvar.

Gör om och gör rätt. Börja med att ta bort amatörerna och ta in kompetenta personer på rätt plats annars kommer det att sluta med att alla skattebetalare säjer som topparna i näringslivet: "Varför betala så mycket i skatt? Vad fan får jag för pengarna?"

Lennart Palm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons