Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen planer på ett nytt bibliotek

/
  • Alliansens ledare Helene Åkerlind (L), Jan Myléus (KD), Patrik Stenvard (M) och Margaretha Wedin (C) när biblioteksplanerna presenterades.

Annons

Alliansens konkreta planer på ett nytt bibliotekshus var ett positivt bidrag till dagens morgonkaffe (GD 6/3). Samtidigt som Gävle har ett av landets finaste högskolebibliotek, har den breda allmänheten alltför länge fått nöja sig med en av landets uslaste biblioteksbyggnader.

Den tillmötesgående personalen där kan inte hjälpa att själva byggnaden i charm tävlar med ett besök på järnvägsstationen i väntan på ett försenat vintertåg.

En ny biblioteksbyggnad kommer både att stärka Gävles nya profil som en framväxande kunskapsstad. Den är förmodligen också en nödvändighet för en långsiktigt hållbar demokrati.

Den negativa utveckling vi ser i världen för det fria ordet bådar inte gott. Det gör inte heller framväxten av diktatoriska (och okunniga) ledare. Om mångfald inte också ska leda till splittring och rop på auktoritära ledare eller partier, krävs attraktiva och tillgängliga mötesplatser.

Vi som vuxit upp utan vare sig bildning eller piano, vet högst konkret vilken betydelse ett bibliotek och dess personal har.

Så – bra jobbat, alliansen! Låt det bara inte dröja! Framtiden dröjer inte!

LT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons