Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det här rimligt?

Skattebetalare här i Gävle med omnejd är ju vana vid att ha det högsta skatterycket i Sverige, både vad gäller landsting och kommun. Men när tar det stopp?

Annons

Landstinget har höjt skatten liksom avgifterna ang läkarbesök, sjuksyster osv och bussarna har ingen rabatt alls längre vad gäller köp av biljetter på nätet.

Sedan står även att läsa att det skall nybildas fyra enheter på landstinget, med varsin chef, och vad den behöver i personal. Var kommer de pengarna ifrån? Hur stor administration behövs egentligen i landstinget? Det finns ju inga pengar för att skaffa personal till bland annat sjukhuset och man lägger ner en hälsocentral på grund av brist på pengar. Är det här rimligt?

Kommunen har höjt sin skatt och där är lika illa. Ändå finns pengar för resor, satsning på vindkraftverk som går rejält med förlust, satsning i Afrika som Carina Blank gillar med mera.

Dessutom betalar vi som bor I Gavlegårdarna ytterligare till kommunen genom hyran. Närmare 9,9 miljoner som gick att läsa. Vad blir kvar för hyresgästerna? Dåligt underhåll och tjänsterna bland förvaltarna och fastighetsskötarna minskar.

Är det meningen att hyreshöjningarna varje år ska gå till kommunen, istället för underhåll?

Nina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons