Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återställ kanalen nu!

/
  • Det är en skam att kanalen ser ut som så här efter nästan tio år, skriver Gunnar Lundberg.

Annons

Hur länge ska vi vänta på att Kanalraset blir återställt?

När Willys i Sandvikens gick allt fel som kunde gå fel vid markberedningen av området: Den 9 september 2005 gled ett markområde av storleken 120 x 50 meter ned i Kanalen och stängde igen flödet totalt.

Entreprenören lovade först att allt skulle återställas men sen ångrade man sig och menade att dom inte hade något ansvar för vad som hänt. Därefter hamnade ärendet ”mellan stolarna” för att citera en ansvarig chef, sen ”hittades” ärendet igen 2012 men det tog ungefär två år innan en markundersökning beställdes som inte blev av men som beställdes igen och till slut blev genomförd.

Nu är den beställda och genomförda markundersökningen klar och ska utvärderas av ansvariga inom Sandvikens kommun, som sen ska besluta vad som ska göras, om det nu ska göras något åt det ras som inträffade för snart tio år sedan. Hänger du med?

Är det inte dags att ansvariga drar tummen ur det berömda hålet och att en återställning av Kanalen genomförs omedelbart? Det är en skam för alla inblandade att inget har hänt i denna fråga. Det är en skam för Sandvik, Sandviken och alla Sandvikenbor att inte Kanalen är den vackra vattenspegel Kanalen har rätt att vara.

Ansvariga borde också känna ett historiskt ansvar gentemot de 300 personer som för hand grävde Kanalen.

Gunnar Lundberg

ordförande i föreningen Sandvikens Vänner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons