Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vi lärare står ut!

Annons

Nu är Barn- och Ungdomsförvaltningen med Leidermark i spetsen på gång igen. I dagarna varslas 56 grundskollärare. Enligt rätt säker källa kommer alla dessa att få sparken. I slutet av september får de gå.

Socialdemokraterna säger sig måna om barnen. Tillåt mig småle. Resultatet blir att cirka 1 200 barn kommer att få byta lärare (detta om man räknar ett snitt på 23 barn/klass). Sammanslagningen av skolor, nu senast Källmur/Lillhagen, gör inte saken bättre. Packa ihop dem bara, det ska nog gå. På skolorna kommer återigen arbetslagen att krackelera. Lärare försvinner – nya lärare kommer. Vilken kontinuitet! Vem bryr sig? Inte Socialdemokraterna i varje fall, de som säger att Gävle är en framåt skolkommun. På vilket sätt? Men det är klart, i flera annonser söker skolförvaltningen på Kantorn nya chefer med rubriken ”vi satsar på skolan”. För att ha råd med dessa måste naturligtvis lärare få sparken.

Jag har jobbat drygt 30 år som lärare i denna kommun. Inte en enda gång har jag märkt av någon satsning på skolan värd namnet. Inte en enda gång.

Att jag står ut!

Jag och andra insändarskribenter har tidigare skrivit att tänk om Gävle kommun kunde gå i spetsen i detta land och få kredit för hög lärartäthet och att man verkligen satsade på skolan. Tro mig, det kommer att ge gensvar på inflyttningsstatistiken till skillnad mot andra pengamässigt svulstiga jippon. Men det är klart, det är ju barn det handlar om och de är, när allt kommer omkring, inte så viktiga när det verkligen gäller. I munvädret hos Socialdemokraterna kanske men inte på riktigt.

År 2007 låg Gävle kommun på 229:e plats bland landets kommuner vad gäller lärartäthet. Inte lär det bli något lyft uppåt efter dessa avskedanden. Det är tragiskt.

Skäms på er, socialdemokrater.

Lärarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons