Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara ett akutsjukhus behövs

Annons

Landstinget Gävleborg är i en enda röra och har ett stort arbete framför sig att anpassa kostymen till ekonomin. Mitt förslag är att även ni politiker har samma måtto som vi som arbetar på golvet har, det vill säga patienten i fokus.

Med patienten i fokus är det viktigt att Gävleborgs län har ett akutsjukhus med kompetent personal. För att bli bra inom ett område krävs många patienter med samma åkomma. Gävleborgs län har inte tillräckligt många innevånare för två akutsjukhus.

Att som i nuläget försämra två sjukhus för att ni politiker inte törs ta bort ett akutsjukhus drabbar framförallt patienterna som får en sämre standard på sjukvården. Bygg i stället upp en bra dag- och hemsjukvård samt mottagning som kan ta hand om den dagliga vården och våga ta ställning till ett länssjukhus som Gävleborgarna kan vara stolta över.

Jag tror att alla som är i behov av akutsjukvård anser att det är viktigt att få den bästa tänkbara vård som finns trots att detta skulle innebära att jag måste åka ett antal mil extra för detta. I dagsläget där vårdavdelningar slås samman och personalen ska ta hand om ett stort antal sjukdomstillstånd så är det omöjligt att ha den spetskompetens som krävs.

Ny forskning kommer ständigt inom medicin och omvårdnad och små sjukhus har svårt att hålla jämna steg med de större på grund av mindre resurser. Så ta nu ert ansvar och se till att innevånarna får det dom har rätt till – ett länssjukhus med den bästa tillgängliga vård som finns!

2542

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons