Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn behöver hjälp direkt!

Annons

Jag tycker att det inte ska vara någon kötid för barn- och ungdomar som behöver hjälp hos BUP.

Varför har det blivit så här att det är så otroligt tryck på BUP både på nykontakt och planerad vård? Jag har två barn som båda söker hjälp hos BUP nykontakt. Ett av barnen sen september 2008 och det andra sen oktober 2008. För barnet som har sökt hjälp sen oktober är en koncentrationsutredning gjord och då av BUP nykontakt, mitt andra barn väntar fortfarande och troligtvis hela denna termin också. För barnet där koncentrationsutredningen är gjord väntar behandling och medicinering på BUP planerad vård. Har vi tur så blir det under denna termin.

Visst är det konstigt att man kan konstatera att barnet är i behov av behandling och medicin, men väntetiden är över ett halvår. Det är väl ändå nu barnet behöver hjälp och medicin. För barnet som har sökt hjälp sen september har utredningen inte påbörjats än. Har vi tur där så blir det i slutet av denna termin. Båda barnen borde gå i skolan, men klarar inte av det i detta läge. De är sjukskrivna. Ett av barnen har hemundervisning eftersom hon går i grundskolan.

Om man är vuxen så får man hjälp direkt, men barnen som är vår framtid får vänta hur länge som helst.

Det ska inte vara väntetid för våra barn och ungdomar som behöver hjälp – det är oftast akut hjälp de behöver.

Visst är det konstigt att man kan konstatera att barnet är i behov av behandling och medicin, men väntetiden är över ett halvår.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons