Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen måste få lära sig att det inte alltid kan vara roligt att gå i skolan

Annons

Slutrepliik till P.E. Wedin: Det är bra att dina barn är väluppfostrade. Men vi lever ju tyvärr i en värld där alldeles för många föräldrar till skolbarn är av den åsikten att det är ”mina barn och andras ungar”. Där börjar problemen. Låt oss säga att det är 25 elever och en lärare i en klass, då finns det omkring 50 föräldrar. Är det då någon eller några av dessa föräldrar som tycker att de vet bättre hur undervisningen ska bedrivas, händer det allt för ofta att skolarbetet blir väldigt negativt hos barnen.

Det finns barn med särskilda behov som man måste ta hänsyn till och det finns bråkiga och stökiga barn som läraren ska hantera. Större delen av barnen kanske inte tycker att stök och bråk är så bra. Och visst finns det tråkiga lektioner, det kommer det alltid att finnas.

Barnen måste också få lära sig att det inte alltid ska vara roligt, för det är det inte heller i livet utanför skolans värld. Där är det du som förälder som måste träda in och förklara det är så, i stället för att understryka hur tråkig och dålig skolan är.

Alla människor är väl ”vem som helst” i det här fallet, även du och jag. Vad tror du att det beror på att skolor läggs ned för att det inte finns pedagoger och varför har skolorna svårt att få behöriga pedagoger? Varför utbildar sig så få till pedagoger och varför hoppar så många av den utbildningen?

Om du kan svara på dessa frågor kanske du som vet ska utbilda dig till lärare, det tar ju inte mer än cirka 3,5 år på högskolan. Då kanske du kan se till att det blir bättre.

Eftersom du även i ditt svar till mig tar upp sjukvården där man i stora drag kan dra en parallell med personal i skolorna, det fattas personal. Självklart skulle jag ta parti för mitt barn, men jag skulle vända mig till de som styr över respektive verksamhet. Det finns ett uttryck som säger: ”Skjut inte på pianisten”.

Ingemar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons