Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börja spara i rätt ände

Annons

Barn- och ungdomsförvaltningen har fortfarande sin ekonomi i obalans och måste därför spara. Som vanligt när förvaltningen ska presentera besparingsförslag börjar man i fel ände.

Om man ska spara bör man alltid börja med den verksamheten som inte direkt drabbar barnen/eleverna. Det vill säga, först vänder man på varje krona inom administrationen innan man rör den pedagogiska verksamheten. I förvaltningens sparförslag gör man tvärt om, man börjar med verksamheten som direkt drabbar eleverna. Tyvärr verkar inte den politiska ledningen (socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet) inom barn- och ungdomsnämnden vilja ge förvaltningen bakläxa och be dem att ta fram sparförslag som börjar med administrationen.

Om inte barn- och ungdomsnämnden klarar av att ta fram ett genomgripande sparförslag avseende administrationen innan man tittar på den pedagogiska verksamheten måste kommunstyrelsen ta över frågan och se till att det sparas i rätt ände.

Barn- och ungdomsförvaltningen är inte till för sig själv utan för barnen och eleverna och detta måste kommunstyrelsen se till att det efterlevs om inte barn- och ungdomsnämnden klarar av det.

Per-Åke Fredriksson

oppositionsråd (fp)

Mats Ivarsson

Ledamot i barn- och ungdomsnämnden (fp)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons