Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Civilkuraget fanns inte där

Den 18 juli hände följande: Jag kommer gående norrut på Kungsgatan och i höjd med Nordea­banken i Gävle är det mycket folk på trottoaren, bland de gående plöjer sex-sju unga killar på ­cykel ­söderut, utan att ta hänsyn till de gående.

Annons

När de kommer fram till mig så kör en av dem rakt på mig. Då säger jag att detta inte är någon cykelbana, utan den ligger på andra sidan gatan.

Då utbryter ett mycket aggressivt meningsutbyte, då tvingas jag fråga om jag ska ringa efter polisen. Jag höjer min mobil för att ta en bild och då blir stämningen ännu hotfullare. En av killarna tar fram en läskflaska, håller den i halsen och hotar att slå till mig. En annan rycker i min arm och skall ha den ”fucking kameran”. Nu närmar sig alla och sluter en ring runt mig, de är mellan 12 och16 år. Jag skyndar mig därifrån, med deras smädelser i ryggen.

Ingen av dem som stod runt omkring ingrep eller sa ett ord, civilkuraget lös med sin frånvaro.

Jag följde efter dem och de försvann in på en datorspelhall på Kansligatan, på Söder.

Jag har alltid försvarat människor som befunnit sig i en utsatt situation. Jag har varit lärare i nästan 40 år och i slutet av min karriär, blev jag mordhotad. Av den händelsen blev det rättegång och jag vädjade om ett lågt straff.

Detta är ett varnande förebud på grabbgäng som håller på att ta makten på våra gångvägar, jag har hört flera historier av liknande slag. Nu pissar de revir, nu positionerar de sig.

Civilkurage – lönar det sig?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons