Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då är du en äkta Gävlebo

Annons

Historien upprepar sig! Säger du nej, nej och nej till visionärer och entusiaster, river, lägger ner, sågar ner, skär ner, avvecklar, förkastar, låter förfalla, säljer eller fraktar bort, fattar fel beslut ideligen, stirrar ner i ditt skrivbord med en trött, oengagerad blick men ser till att din lön är fet?

Då är du förmodligen politiker i Gävle.

Är du ointresserad av allt som händer utanför ditt hems fyra väggar, äter tacos varje fredag, tycker att 159 kronor för en varmrätt ute på restaurang är alldeles för dyrt för att lämna Paradise Hotel och tv-soffan och jagar du svärande en parkeringsplats i en timme då du ska köpa två trisslotter i affären 50 meter från din bostad?

Då är du förmodligen en äkta Gävlebo.

Tillsammans är ni också skyldiga till att allt av värde – riktigt värde – går förlorat i staden. Spårvagnarna är de senaste i raden. Nu fraktas de bort från Gävle, i likhet med Briggen Gerda.

Mer läsning: Spårvagnssatsning för dyr för Gävle kommun: "Vi håller på att titta på om vi ska lägga ner"

Men vem behöver åka en sväng i en gammal spårvagn eller se ett omodernt fartyg ligga förtöjt vid kajen, när man kan åka till Köpis och handla på Dressman och sedan raka vägen hem till sin skokartong på sömniga Gävle Strand?

Vad gör jag här?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons