Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför är bussarna sena

Annons

Som insändarskribenten beskriver så är det för närvarande problem att följa tidtabellen för linje 2. Förseningar på upp till tio minuter förekommer under dagtid. Under högtrafikperioderna (07:30–08:30 samt 15:00–17:00) kan förseningen på enstaka turer vara större än så.

Det finns i huvudsak två anledningar till förseningarna.

1. Trafiksituationen i Gävles centrala delar har kraftigt försämrats de senaste åren, med längre körtider som följd. Framkomligheten har som en följd av detta försämrats även för busstrafiken.

För att ge busstrafiken bättre framkomlighet i centrum utlovades från Gävle kommun, att körtiderna skulle kunna kortas genom att ett tiotal trafiksignaler skulle byggas om med bussprioritering innan oktober 2008. Bussen, främst linje 2, skulle få kortare körtider till och från Centrumhållplatsen vid Rådhuset. Körtiderna i tidtabellen för linje 2 till Sätra kortades i och med detta besked.

2. De beslutade ombyggnaderna av trafiksignalerna har, med ett undantag, trots påstötningar inte kunnat genomföras vilket har satt busstrafiken och våra kunder i en besvärlig situation. Den trafiksignal som hitintills byggts om finns i korsningen Södra Kungsgatan –Parkvägen och den fungerar utmärkt.

I vår dialog med kommunen har vi fått besked om att ombyggnaderna kan vara klara i april 2009.

Med anledning av detta besked kan vi inte annat än djupt beklaga att åtgärderna dröjer och uttrycka vår förståelse för din och andra kunders irritation över de långa restiderna och den bristande pålitligheten i busstrafiken på linje 2.

Lennart Skoog

Affärsutvecklingschef

Swebus

Ansvarig bussentreprenör

Lars Björling

Affärschef, X-trafik

Trafikansvarig i länet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons