Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför är OKB så viktig

Annons

Ursäkta det sena svaret på din tidigare insändare där du lyfter viktiga frågeställningar om trafiksäkerheten på våra vägar, och huruvida det kan ställas mot satsningar på Ostkustbanan (OKB).

Jag delar din uppfattning att trefältsvägar inte har samma positiva fördelar som våra motorvägar har. En trefältsväg med vajerräcke kan emellertid vara en kostnadseffektiv lösning för att öka säkerheten på tvåfältsvägar med hög trafik.

Den tidigare Alliansregeringen satsade stora resurser på infrastruktursatsningar, både nationell och i vår region. Satsningarna innebär att det kommer byggas mycket under de kommande åren. Samtidigt vet vi att trots stora satsningar, räcker det inte till allt det som vi skulle vilja göra.

Moderaterna i Gävleborg vill att E4:an norr om Gävle blir fyrfältsväg. Satsningen är dock inte den enda som vi arbetar för, men i det här skedet måste vi prioritera. Ostkustbanan är en av de mest trafikerade enkelspåriga järnvägarna i landet och det finns ett mycket stort behov av högre kapacitet. För oss Gävleborgare är en ökad kapacitet på Ostkustbanan oerhört viktigt ur ett tillväxtperspektiv – både för gods- och persontrafiken.

Prioriteras ombyggnation av E4:an i stället för dubbelspår på Ostkustbanan finns risken att Trafikverket kommer tvinga oss att flytta persontrafiken från tåg till buss.

I dag är det många som arbets- och studiependlar med våra X-tåg, och det skulle vara förödande för länets utveckling om pendlarna flyttas över till bussar och bilar istället.

Det är olyckligt att vägsatsningar ställs mot järnväg. Trots att behoven finns är det inte möjligt att genomföra alla investeringar samtidigt.

Vi moderater anser inte att det ena utesluter det andra, utan vill satsa både på Ostkustbanan och E4:an.

Patrik Stenvard, M

Regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons