Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De krav vi ställer är relevanta

Annons

Svar till Lennart Palm: Region Gävleborg ställer landets tuffaste krav på städningen av våra sjukhus i och med att vi kräver att man ska följa hygienkraven i Dansk standard. Vår leverantör lever inte helt upp till dessa krav. Det är som jag skrev tidigare fakta.

Fakta är också att sjukhusen i dag är bättre städade än vad de var innan vi ställde de väsentligt högre hygienkraven. Fakta är dessutom att Region Gävleborg inte är nöjda med hur städningen utförs eftersom vår leverantör inte lever upp till städavtalet. Därför har leverantören tvingats betala stora viten till Region Gävleborg.

Torsdagen den 13 oktober var Regionstyrelsens fastighets, teknik och miljöutskott (FTMU) på studiebesök på Gävle sjukhus. Syftet med studiebesöket var att på plats tillsammans med vår städleverantör göra en genomgång av städningen. Vi gjorde en hygienkontroll av städningen på plats på en avdelning.

Så det insändarskribenten efterfrågar har jag och FTMU redan gjort. Vi följer mycket noga upp vilken typ av avvikelser som finns. Jag menar att FTMU har en god helhetsbild över nivån på städningens kvalitet och vilka avvikelser som finns och därför vågar jag påstå att Region Gävleborg troligen har landets bäst städade sjukhus.

Sjukvårdspartiets Henrik Olofsson ställer i sin debattartikel den 13/10 frågan om vi ställer för höga hygienkrav på städningen av våra sjukhus. Det är en relevant fråga att ställa. Anledningen att vi ställer hygienkrav enligt Dansk Standard är för att vi menar att de svenska kraven är för låga. Syftet med att ha landets högsta hygienkrav är att minska risken för smitta. Min uppfattning är att de hygienkrav vi Region Gävleborg ställer är relevanta.

Jan Lahenkorva, S

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons