Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De som gjorde mig illa har återigen fått ta plats i mitt liv

/

Annons

#MeToo är på alla sätt en nödvändig kampanj, jag tror att de flesta har förstått att det krävs en attitydförändring hos pojkar och män för att få stopp på sexuella trakasserier, sexuellt våld och våldtäkter.

För mig har fenomenet #MeToo rivit upp ett 15 år gammal sår. Nästan varje natt drömmer jag mardrömmar om den våldtäkt jag överlevde i tonåren. De som gjorde mig illa har åter igen fått ta plats i mitt liv.

Mediaexponeringen av #MeToo är så total att det inte går att gömma sig. Det finns triggers i socialamedier, nyhetssändningar, löpsedlar, tidningar. Överallt. Inte ens lunchrummet på arbetsplatsen är en frizoon.

Jag har tidigare gått i KBT. Jag har ett fungerande liv, man, jobb och barn idag. Jag trodde jag var "klar", färdigbehandlad och hel!

Men när media svämmar över av traumatiska upplevelser från kvinnor, berättelser som ibland liknar min egen, är det otroligt svårt att bara fortsätta leva.

Alla ovälkomna sexuella närmanden är fel och behöver upphöra, men lyft blicken och titta dig om kring. Känner du en kvinna som blivit utsatt för någon form av sexuellt trauma eller märker du att någon drar sig undan när #MeToo diskussionen kommer upp? Ställ frågan: Hur mår du?

Ska vi diskutera sexuella övergrepp och sexuellt våld måste vi också våga prata med de kvinnor som just nu mår dåligt av debatten. Vi måste våga ta i den fula ångest och det självförakt som detta väcker, vi måste fånga upp varandra och prata om att det sätter djupa spår och påverkar liv långt efter att gärningsmännen gått vidare.

En som överlevt och vill fortsätta leva

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons