Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den svenska modellen handlar om att gynna en särskilt utvald sfär

Annons

I lokal media, kanske nära dig som läser detta, lyfter Socialdemokraterna gärna och ofta fram den svenska modellen som något stort, viktigt och bra och att den tillhör framtiden. Men vad står egentligen den svenska modellen för?

Som det mer och mer framstår handlar det det enbart om att gynna en särskilt utvald sfär, en sfär för de som tänker rätt det vill säga innehar rätt färg på partiboken.

Det anförs från den röda ringhörnan, gärna i högt tonläge, att de som exempelvis planerar sin skatt är skattefuskare med dålig moral, samtidigt som de själva gör samma sak.

Är det den svenska modellen som gör att den svenska utrikesministern försöker mästra omvärlden om öppenhet, när de samtidigt, likt familjen Medici, kört med dubbel bokföring och undanhåller 900 sidor med information om Sveriges kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd frånallmänheten? Vilka nu även hemligstämplats!

Är det den svenska modellen som gör att en av världen främsta kapitalister donerar medicinsk utrustning för att världens högsta skatter inte längre räcker för att finansiera sjukvården i det socialistiska Sverige? Margaret Thatcher lär ha konstaterat att problemet med socialismen är att det så småningom tar slut på andras pengar. 

Är det den svenska modellen som gjort att, i svallvågorna av #metoo, många med “korrekt” inställd moralkompass och påklistrad feministdekal blivit påkomna med att ha allt annat än rent mjöl i påsen? Eller händerna i fickorna.

Den svenska modellen har uppenbarligen mycket att svara upp till, om den inte ska betraktas som annat än dubbelmoralens boning och tillika sfären för inbördes beundran och belöning!

Stig Mörtman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons