Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är en dator bakom felen!

Annons

Apropå insändaren om färdtjänsten så är detta med att två bilar skickas med en pass per bil från samma adress till närliggande adresser något som underteckna ofta har ringt till X-trafik och påtalat. Någon gång har det varit befogat då båda kunderna har haft problem med att sitta i baksätet, trångt att ta sig in och ut!

Nu ska det sägas att det är inte någon människa bakom de direkta felen utan en dator! Men som jag sa åt chefen på X-trafik: Det är någon människa som programmerar datorn! Det hade han inget svar på.

Ofta får vi intrycket att Ingen bryr sig vid X-trafik, bilar kan bli stående i 30 minuter på grund av att den kört in för mycket de sista timmarna. Då får vi på taxametern meddelandet ”ledig tills vidare” trots att när vi vi får höra av nästa kund att hen har väntat på bil i 25-40 minuter.

Oftast är dock detta med dålig planering förekommande när det gäller skolkörningar, vi kan köra tre gånger samma morgon från tre adresser och hämta tre barn som ska till samma skola och börjar samma tid. Där måste X-trafik ställa krav på föräldrarna att samarbeta!

Vi får hoppas att X-trafik vid nästa upphandling ställer krav på att bilarna ska vara byggda så kunder kan ta sig ut och in oavsett handikapp. Det finns redan Caddy,Skoda, Puegot, Renault med flera märken som har höga dörröppningar, bra öppningsvinkel på dörrarna men som bedöms som bussar av X-trafiks styrelse vilket visar en total okunskap om motorfordon.

Förare inom färdtjänsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons