Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte skamligt att hyra!

/

Annons

Replik till moderaterna Lars Beckman med flera den 9/7: Vad menar ni moderater som säger att det kan vara en fattigdomsfälla att hyra en lägenhet hos Gavlegårdarna och att det borde vara bättre att vi hyresgäster i stället ägde våra bostäder?

Är det skamligt att hyra en lägenhet? För en del kan det vara enklare att hyra sin lägenhet eftersom en del saker ingår i hyran som du som lägenhetsägare helt och fullt får sköta själv.

Det finns också andra sätt för människor att spara än att göra det i sin bostad. Har ni gjort motsvarande granskning av hur det är att hyra en lägenhet av ett privat hyresbolag? Det alternativet finns ju också om man inte äger eller inte vill äga sin lägenhet.

Det är mycket möjligt att Gavlegårdarna kan lätta på plånboken för oss hyresgäster och återinföra en del service som man tagit bort, till exempel vaktmästare i närområdet, men det ska inte förväxlas med om jag som medborgare vill hyra eller äga min lägenhet.

Att ni Moderater skulle stötta ”den lilla människan”, vem det nu är, känns totalt främmande. Det gör man inte då man till exempel stöttar enskilda kommunaltjänstemän med hög lön med en löneförhöjning på 45 procent. Det är så lätt att använda älskvärda ord men litet svårare att sätta sig in i vad de betyder och leva upp till dem.

Låt både offentliga och privata lägenheter få existera här i Gävle och respektera oss som väljer att hyra i stället för att äga vår lägenhet!

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons