Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är väl inget att gnälla över

Annons

Svar till Stefan Andersson: I dag vet vi ju att fler och fler frångår kontanthantering på grund av risken för rån. Det är väl bra, eller hur Stefan? Att nu precis den butik du gick till tillämpade detta är väl inget att gnälla över.

Insändare: Det är för att vi ska konsumera mer

Nu vet du det och nästa gång du går in där har du kanske planerat att handla mer av det du behöver. Samtidigt ska ju även butiken skylta "rätt" och inte skriva att man inte hanterar kontanter när man gör det ändå, bara det är "rätt" summa.

Sitter skylten vid ingången (vilket den borde göra) borde det stå just så: Kortbetalning medges ej under 30 kronor. Då slipper man ju gå in i onödan. Falsk marknadsföring är inte bra.

Om affärerna skulle sluta sälja plastkassar är väl det bra. De kan sälja vävda plastshoppingväskor med vävda handtag, såna som andra butiker säljer. Ett engångsköp som håller länge. Jag såg förresten att Coop Extra säljer speciella fruktpåsar vid frukten. Jättebra tycker jag. Man kan tycka att de är dyra, men man måste tänka på att de ska hålla länge. Det är en smart grej.

Själv tänker jag faktiskt mer och mer på vad som är plast och det är inte lite det. Plastsoporna, därefter pappersförpackningar blir ju fulla snabbast här hemma, men man kan ju inte platta till plastförpackningarna på samma sätt.

Jag är ingen miljönörd, men jag bryr mig mer och mer om allt möjligt. Man måste se helheten. Det är bra att insändarsidan finns. Tack för den!

Konsument

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons