Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det behöver inte vara så här, bli vegan

/
  • Att äta kött är inget personligt val, då det inte är ett personligt val att skada eller döda någon. Det finns inget humant sätt att döda, skriver Daniel Ekbom.

Annons

Det gör ont när jag tänker på det fruktansvärda lidande vi utsätter våra djur för. På betonggolv, instängda utan dagsljus hela livet. Fängslade i små burar.

De med fel kön ses som avfallsprodukter och dödas direkt, eller då de vuxit tillräckligt. För de andra väntas ett tufft liv av hård avel och produktion. Ständig tvångsinseminering för att producera mjölk och kalvar som tas från korna för att vi vill åt mjölken, sedan väntar samma öde som föräldrarna.

När djuren inte orkar producera tillräckligt, eller när de är stora nog slaktas de.

Avlade att producera och bli så stora som möjligt går deras kroppar sönder. Trängsel och stressande miljöer som framkallar fjäderplockning, hackning och kannibalism.

Jag talar om djuren och deras vardag. De hundra miljoner landdjur, och de miljardtals fiskar som varje år dödas i Sverige.

Djurskyddslagen är ett skämt och har inget med verkligheten att göra.

Det handlar inte om att förmänskliga, för på alla sätt som betyder något är de exakt som vi. De känner smärta, rädsla, ångest och sorg.

Att äta kött är inget personligt val, då det inte är ett personligt val att skada eller döda någon. Det finns inget humant sätt att döda.

Det behöver inte vara så här. Bli djurvän på riktigt, bli vegan!

Daniel Ekbom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons