Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ett nytt möte

Svar till "Sigge" 26/3: Det är olyckligt att alla inte fick plats vid samrådsmötet den 26 februari. Vi har tidigare haft liknande möten i samma lokal, och då har alla fått plats.

Annons

Vi missbedömde det stora intresset inför det senaste mötet och har nu planerat in ett nytt samrådsmöte den 8 april. Det blir en dag med öppet hus där vi finns tillgängliga för samtal och där förslagen visas i form av kartor.

Vid tre tillfällen under dagen ges en presentation, motsvarande den som hölls den 26 februari. Efter samrådsmötet den 8 april läggs presentationen ut på vår hemsida, där även presentationen från förra mötet redan finns tillgänglig.

Med öppet hus hoppas vi att alla ska få en sittplats och tillfälle att få den information de söker. Vi hoppas också att alla ska få möjlighet att föra fram önskemål, synpunkter och idéer som gör att vi får ett bättre planeringsunderlag inför det fortsatta arbetet.

Mer information, om bland annat möteslokal, kommer att läggas ut på vår hemsida www.trafikverket.se/hedesunda-valbo och via annonsering i Gefle Dagblad och Arbetarbladet under vecka 14.

Informationsfolder och inbjudan till förra samrådsmötet skickades till personer som berördes av den gamla förstudien. Alla som bor längs väg 56 från Norra Brunn till Mackmyra ska ha fått brev.

Den detaljerade utredningen kommer igång under hösten, innan dess vet vi inte vilka fastigheter som kommer att beröras.

Vi kommer särskilt utreda Stav och Främlingshem, där vi har haft dödsolyckor. Mittseparering reducerar antal dödsolyckor med 80 procent. Under utredningens gång kommer berörda fastighetsägare att hållas informerade via informationsmöten och samråd.

Ragnhild Brändeskär

projektledare Väg 56, Hedesunda- Valbo/ Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons