Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns bidrag på alla områden

Annons

Ett debattinlägg i tiden!

Du har rätt. Alla bidragsformer påverkar konkurrensen i olika former. Jag ska nämna några.

Sänkt arbetsgivaravgift för unga påverkar negativt småföretagare med verksamheter som sysselsätter ett fåtal kvalificerade anställda över 25 år i förhållande till stora företag som får bidrag för unga redan anställda.

Rotavdragen: Stora företag använder möjligheten att göra om värmepumpar till arbetade timmar. Förhållandet avslöjades i av Uppdrag granskning när det gäller rörbranschen.

Den möjligheten har inte småföretagaren. Så många timmar har inte dygnen.

Det gäller hela Byggbranscen. Stora företag kan använda samma system och göra om material till arbetade timmar. Det är lika vanligt förekommande som inom rörbranschen.

Av samma anledning konkurrerar det ut den lilla företagaren då dygnets antal timmar inte räcker till för den omvandlingen.

Rutavdragen: Ett exempel är krögaren som har möjlighet att subventionera dyr mat och vin genom omvandling till arbetade timmar när de utför till exempel vinprovningar i hemmen. Den lilla cateringfirman har mindre möjligheter på grund av att deras mat och vininköp som regel är dyrare.

Den lilla städfirman kan inte utnyttja samma möjligheter som det större företaget då deras materialinköp är mindre.

Som pensionär kan du starta ett bolag som utför ett fiktivt betydelselöst arbete och få dubbla jobbskatteavdrag.

Som fritidshusägare utomlands kan du utnyttja Rot- och Rutavdrag för din fastighet inom annat EU-land. Det ger inga anställda i Sverige.

Som förtroendevald politiker i riksdag, landsting/region och kommun kan du få dubbla Jobbskatteavdrag när du fortsätter uppdraget som pensionär. Jobbskatteavdrag är också ett bidrag.

Så här går det att hitta bidrag på alla områden, bidrag som är direkt skadliga för småföretagandet på grund av att de kan utnyttjas av oseriösa företagare eller personer.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons