Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gäller att prioritera korrekt

Annons

Svar till Ander Jansson, M: Ja, politik handlar om prioritering. Därför är det av största vikt att prioritera korrekt, med stor eftertanke och framförhållning.

Insändare: Alliansen Gävle har nyanställt personal till äldreboenden

Omvårdnad Gävle är en av de största förvaltningar kommunen har och att ha ökat bemanningen med 16 helårsarbetstider är inte något att skryta om. Frågan är om inte antalet kunder/brukare ökat mer än så.

Personalen som själva är grunden i hela organisationen, behöver känna stabilitet, hållbarhet och välmående. Personal som mår bra och känner att de hinner göra sitt jobb utan att stressa sönder sig, utan att hoppa över raster mm, gör att de vill jobba kvar hos oss och orkar ge det där lilla extra som kan vara så viktigt för kunden.

Personalen ska känna att det är positivt att gå till jobbet, när de går hem efter sitt arbetspass ska de känna att de gjort allt det som ålagts dem att göras, men även hunnit med toabesök och raster. För mår personalen bra och känner att de kan göra ett bra jobb utan negativ stress, ja då mår kunderna bra. Då får kunderna sina behov tillgodosedda, vilket de inte får som det ser ut idag och detta är bedrövlig.

Så nej Anders, det räcker inte att i media upprepa mantrat ”Alliansen har ökat bemanningen inom Omvårdnad Gävle”.

Omvårdnad Gävle behöver förändring på riktigt!

Anna Rosén, SD

ledamot omvårdnadsnämnden

Bella Wåhlstedt, SD

ersättare omvårdnadsnämnden

Fotnot: Med detta inlägg avslutar vi den här debatten för denna gång.

Insändarred.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons