Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var inte SD som behövde Alliansen, det var Alliansen som behövde SD

Annons

I efterdyningarna till budgetomröstningen i Gävle kommunfullmäktige dyker det nu upp missnöjda ledarskribenter och debattörer vilka med alla medel försöker att förklara alliansens förlust genom att skylla på SD.

Det sker både på debatt- och ledarsidorna och gemensamt för inläggen är osakligheten i dessa. Det är som att skylla Gefle IF:s sorti ur fotbollsallsvenskan och nederlagen i Superettan bara på tränaren trots att det är ett stort antal fotbollsspelare som konsekvent underpresterar.

Debattörerna beskyller SD för att skapa kaos utan veta vad ordet betyder. Det grekiska ordet kaos har en helt annan betydelse än den man försöker att göra gällande. Kaos betyder oförutsägbarhet. Genom ett missförstånd vid tidig kristen användning gavs det då felaktigt betydelsen oordning.

Vid korrekt användning av det grekiska ordet kaos betyder det i stället en liten förändring som senare kan förorsaka en stor eller drastisk förändring. Något moderatbossarna i modern tid borde ha förstått!

Det var inte SD som behövde alliansens stöd utan alliansen som behövde SD:s stöd. Det kunde de också ha fått, aktivt eller passivt, genom att diskutera med SD. Det är självklart att en minoritet som önskar få ett utökat stöd måste sätta sig ner och förhandla med dem som man önskar att få det stödet ifrån.

SD:s krav avsåg omtanke om att våra äldsta, bättre säkerhet i kommunen samt information om hur våra skattepengar används, det kan nog de flesta kommuninvånare kan ställa sig bakom.

F.d. moderat, pensionär och därför stor skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons