Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elöverkänsliga lämnas utanför

Annons

I vårt samhälle finns många vanliga människor som blir socialt utestängda av teknikens framsteg! Hur kan det vara möjligt?

Den frågan ställdes av Per-Erik Lindberg och Thomas Lundqvist i en insändare den 3 november.

I vårt samhälle finns i dag många människor som har utvecklat en elöverkänslighet på grund av den nya teknikens framsteg och utanförskapet drabbar i allra högsta grad dessa personer.

En elöverkänsligt har stora svårigheter att använda sig av datorer, mobiltelefoner, sladdlösa telefoner med mera. Deras möjlighet att inhämta information är mycket begränsade för att inte säga obefintliga.

Den nya tekniken har försvårat och till och med omöjliggjort för elöverkänsliga att vistas i vårt trådlösa samhälle i dag. Kulturella evenemang som att gå på bio, konserter etcetera får en elöverkänslig person avstå från. Att besöka affärer ger stora problem på grund av alla larmbågar, storbildsskärmar, självscanning med mera och överallt finns mobiltelefoner som ger svåra besvär för många elöverkänsliga.

Vi har trådlösa nätverk som Wlan, Wimax, Tetra med mera som byggts ut i rasande takt utan att man vet vilka konsekvenser det ger på sikt även för icke elöverkänsliga personer.

En som är elöverkänslig lämnas inte bara utanför utan lämnas också utan någon form av skyddsnät när det gäller till exempel sjukvård, då elsanerade rum inte finns vare sig på sjukhus eller hälsocentraler. Många elöverkänsliga har också fått erfara att sjukförsäkringen inte accepterar elöverkänslighet som diagnos.

Enligt regeringsförklaringen 1999 ska hindren för funktionshindrades rätt att delta fullt ut i samhället rivas fram till år 2010, men där står elöverkänsliga utanför.

Många elöverkänsliga har också fått erfara att sjukförsäkringen inte accepterar elöverkänslighet som diagnos.

Hur kan det vara möjligt?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons