Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En minaret lika självklar som ett kyrktorn

/
  • Skribenten tycker att det saknas en minaret på moskén i Gävle. Arkivbild

Annons

Gävle är en stad liksom många andra svenska städer där invandringen varit hög. Vissa ser det som ett problem medan andra, liksom jag ser det som någonting positivt.

Något som oundvikligen följer med när folk från olika etniska grupper blandas är religioner. Här tänker jag framförallt på islam. Gävle har en otroligt fin moské belägen nästan mitt i stan. Det är en väldigt fin moské vilket ger ett rum både för bön och för umgänge med andra muslimer.

Jag tycker att det är väldigt bra att moskén finns och det visar att Gävle är en mångkulturell stad där alla olika etniciteter och religioner tillåts. Dock upplever många att det är något som saknas på moskén – en minaret.

En minaret tycker jag att bör vara lika självklart som att kyrkorna har kyrktorn. I minareten skulle moskéns imam ropa ut sina böner, kanske inte fem gånger om dagen som i muslimska länder, utan kanske en gång i veckan. En gång i veckan är väldigt sällan och inget som någon bör störas nämnvärt av medan det för många människor skulle betyda väldigt mycket att få höra imamens böneutrop.

Att ge Gävles moské möjligheten att få bygga en minaret skulle ännu mer bidra till att utmärka Gävle till en öppen och välkomnande stad. Vi skulle visa att vi värdesätter religionsfriheten högt och samtidigt skulle det vidga vyerna och skapa mer förståelse hos allmänheten.

Jag tror att ett minaretbygge vore positivt för oss alla och en självklarhet i ett land där religionsfriheten är en grundlag.

Ja till böneutrop i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons