Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett sparrecept till landstinget

Annons

Behandlingar med cellgifter för oss i Hudiksvall med omnejd sker normalt på vårt lasarett.

Under vecka 52, 1 och 2 kan cancerpatienter ej få denna möjlighet på grund av bristande logistik under denna period. Det berör cirka 15 patienter i veckan som nu under jul- och nyårshelgerna måste åka till Gävle för att få sina behandlingar.

Vid denna medicinering påverkas immunförsvaret, patienten blir ofta trött och mår illa.

Att köra med egen bil är därmed inget att rekommendera.

Åka med kommunala transportmedel såsom buss och tåg är inget allternativ i dessa influensatider. För att patienten inte ska utsätta sig för onödig smittorisk är taxi att föredra. Sjukresa med taxi tur och retur till Gävle kostar 4 000 kronor. Skulle samtliga patienter åka taxi under dessa veckor blir den beräknade kostnaden 180 000 kronor.

Ge cytostatikabehandlingen i Hudiksvall samma befogenheter som i Bollnäs så minskar resekostnaderna för landstinget och framför allt får patienterna spara på sina krafter så de orkar fira jul med nära och kära.

En annan bra medicin för landstingets ekonomi vore att förbättra faktureringsrutinerna.

Jag var inlagd en natt på Gävle sjukhus i januari i år, min mor tillbringade några dygn på Hudiksvalls lasarett i februari, båda fick vi avgiften fakturerad i juni. Med så lång kredittid är det lätt att förstå varför inte ekonomin går ihop.

En som drabbas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons