Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fettdebatten ofta felvinklad

/

Annons

Skulle vilja börja med att påpeka att jag inte är för konsumtion innehållande hög fetthalt och låg kolhydratnivå.

Livsmedelsverket rekommenderar nu våra skolor att ha lättprodukter i skolan, alltså gällande smör och mjölk.

Problemet är att margarin gjort av enbart flytande fetter innehåller palmolja och en massa olika preparat för att få konsistensen. Det är oerhört beklagligt att sådant margarin ens finns.

Palmoljan medför att regnskogarna huggs ner, och det som borde rekommenderas är margarin gjort på grädde och rapsolja. För oss själva och för vår miljö. Livsmedelsverket tar upp fettet som ett problem.

Problemet är snarare socker och snabba kolhydrater. I skolan har vi vit pasta, vitt ris och så vidare som är rent socker för kroppen.

Socker blir fett i kroppen och är ett stort problem.

Livsmedelsverket borde rekommendera en helomvändning till långsamma kolhydrater, lagom mängd fett från olika livsmedel och alternativ som bönor och linser.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons