Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fildelning gynnar kulturen

Annons

Det pågår just nu en livlig debatt kring en ny fildelningslag som kan komma att införas, för att det ska bli lättare för film- och musikbranschen att på egen hand jaga privatpersoner som laddar ner musik och filmer. Den här lagen kan leda till att fildelningen stoppas.

Lagförslaget om att stoppa fildelning och nedladdning är enligt min åsikt fullständigt galet.

Fildelningen och nedladdningen ger alla en chans att lyssna, titta och ta del av det kulturella Sverige, oavsett ekonomisk situation. Att köpa en film eller skiva har blivit så gott som omöjligt för de flesta på grund av det höga priset.

Nedladdningen sprider kulturen, gynnar den kulturella utvecklingen och är framtiden för den svenska musikindustrin och för oss ungdomar och artister.

Om detta nu stoppas så finns det en stor risk att den svenska musikbranschen mer eller mindre tynar bort. Det skulle då inte finnas ett lika stort utbud av artister, låtar och skivor som det gör i dag, utan ett fåtal stora, etablerade artister skulle dominera hela marknaden.

De som jobbar i musikbranschen får pengar genom sina konserter, de CD-skivor de säljer och när deras musik spelas på radio.

Genom nedladdning lyssnar fler människor på deras låtar, och om lyssnaren gillar det han hör och tycker det är något värt att satsa på och bli intresserad av, kanske han köper skivan, affischer eller går på konserter.

Detta gör att de i film- och musikbranschen tvingas jobba hårdare för att skapa bra film och musik som folk verkligen tycker om och vill köpa, vilket resulterar i att vi får en bättre, mer välarbetad musik- och filmkultur.

Det är viktigt att ha kvar möjligheten att få ladda ner musik och filmer.

I längden så kommer det att gynna såväl producenterna som konsumenterna och kulturen.

(A)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons