Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmen ska inte locka elever

Annons

Syftet med reklamfilmen är att uppmärksamma att informationsperioden inför gymnasievalet påbörjas. Det filmen gör reklam för är gymnasieskolornas webbplats www.gavle.se/gymnasieskolan där gedigen information om varje utbildning finns att hämta. Där finns även information om de Öppet Hus och den Informationskväll som skolorna själva ansvarar för. Filmen är inte avsedd att locka elever till någon särskild utbildning.

Filmen är avsedd att väcka uppmärksamhet för gymnasievalet. Och det gör den. Under de perioder som filmen går på tv ökar antalet besök på gymnasieskolornas webbplats till den grad att sidorna hör till de absolut mest besökta av alla av Gävle kommuns sidor på internet. Filmen fyller således sitt syfte.

Om utformningen av filmen kan man tycka olika. Under de tre år den har dykt upp på tv har många ur målgruppen hört av sig med positiva kommentarer. Det som ska locka elever till skolornas utbildningar är inte en reklamfilm. Det som ska locka elever till våra skolor är den goda verksamhet som våra välutbildade och engagerade lärare bedriver i välutrustade och moderna lokaler i den positiva och professionella anda som råder på Gävle kommuns gymnasieskolor.

Informationschef Utbildning och Arbete Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons