Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flört med främlingsfientlighet

Annons

Så kunde då inte heller moderaterna motstå frestelsen att flörta med främlingsfientliga strömningar bland svenskarna. Nu söker man sig in i samma skymningsland mellan moral och fördom där vi redan tidigare sett folkpartiet på strövtåg.

Moderaterna talar om invandrarkontrakt. Folkpartiet om språktester. Inget av partierna kan förklara vad deras förslag till diskriminerande särbehandling ska vara bra för.

Partisekreteraren Slingman i moderaterna slingrade sig så ömkligt inför ekoreporterns frågor att närmsten tyckte att han gjorde skäl för namnet och nästan började tycka synd om honom.

Är det inte ömkligt, rent av upprörande ömkligt, att två i allmänhet respekterade partier inte förmår motstå trycket från vulgärargumentationen bland Sverigedemokraterna utan förfaller till att spela på känslor av rädsla och osäkerhet inför mötet med människor från andra världsdelar och andra kulturer?

För det är ju just det handlar om. Att köpa röster bland dem som känner osäkerhet.

När Danmark hamnade i sin nuvarande inhumana och förnedrande politik gentemot invandrare gick vägen över det sluttande planet över just sådana små steg och glidningar i de politiska värderingarna, som nu moderaterna och folkpartiet nu ger exempel på.

Jag tror inte att någon önskade det. Men rätt som det var vaknade man upp i skiten. Eller snarare eftersom det handlar om Danmark, likt Jeppe på sin kökkenmödding.

Vårt land kanske ännu har en chans att räta upp sin vingliga färd och rädda äran men då vill det till att våra politiska ledare av olika kulörer rycker upp sig och står upp för människovärdet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons