Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygskatten: Både näringslivet och privatpersoner måste ta den ökade kostnaden

Annons

Svar tlll Lars Beckman. I en insändare i Gefle Dagblad den 26 april skriver riksdagsledamoten Lars Becklman, M, att införandet av flygskatt i Sverige får allvarliga negativa konsekvenser för näringslivet och hushållen.

Det verkar märkligt nog, som att Beckman inte har fattat allvaret med den pågående klimatförändringen. Isavsmältningen i Arktis slår alla rekord, miljoner människor i Afrika håller på att svälta ihjäl på grund av långvarig utebliven nederbörd, permafrosten i Sibirien håller på att försvinna med utsläpp av den mycket negativa klimatpåverkande metangasen, den genomsnittsliga konsumtionen i världen tar nu i anspråk tre gånger så mycket resurser som naturen klarar av att producera på ett år. I år förbrukades årsbudgeten på knappt 100 dagar. Redan i påskas inträffade The Overshoot Day. År 1995 inträffade denna dag den 21 november. År 2015 inträffade den redan den 13 augusti.

Allt talar för att mäskligheten måste ta alla tillfällen i akt för att motverka den accelererande klimatförändringen.

Riksdagsledamoten Beckman borde inse detta och inte tvärsäkert mena att införandet av flygskatten är betydelselöst av miljöskäl. Både näringslivet och hushållen måste vara beredda att anta den lilla ökade kostnad son flygskatten innebär. Motverkar vi inte klimatförändringen nu kommer kostnaden för närtingslivet och hushållen bli betydande i framtiden.

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons