Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle – staden med motstånd

Annons

”Gävle, staden med motstånd” är väl en mer passande slogan än den nya ”Välkommen ombord”!

Här möter de flesta nya idéer och projekt direkt motstånd, från vissa högljudda invånare, såväl som från politiker som tjänstemän. Här råder en tröghet och försiktighet, över de som vill att staden ska expandera och utvecklas på ett spännande sätt. Det ena projektet efter det andra verkar rinna ut i sanden, genom oprofessionellt handlande av styrande/ansvariga.

I andra större städer finns stora parker med omgivande höga hus, som ett spännande komplement till varandra. Varför skulle inte det kunna gå för sig även i Gävle? Varför måste så många projekt krympas eller aldrig bli av?

Ser man det lite utifrån, kan man få uppfattningen att man vill att staden ska återgå till det gamla epitetet ”Den sovande staden”!

Är det inte dags att vakna nu och ”hoppa på tåget”, när tillfällen dyker upp? Vill ni inte ha en attraktiv och expansiv stad, med ökat utbud och service som följd?

En stad som visar besökare på framtidstro och vilja till utveckling, i stället för den försiktighet som nu verkar råda. Gävle har potential, med sitt centrala läge och goda kommunikationer, som tyvärr inte tas till vara.

Våga nu därför satsa fullt ut på Strömvallenprojektet med hotell och allt, som omväxling, och se möjligheterna i stället för problemen!

Kanske kan det bli en början till en ny trend och anda, som kan få staden att utvecklas även på andra områden?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons