Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle suger ut Sandviken

/
  • Gävle får enormt mycket skattepengar från Sandvikanställda, men Sandviken får ingenting tillbaka.

Annons

Gävle har Konserthus, Läkerol Arena, Gasklockorna, Gävle Stadsteater och flera andra byggnader för kultur- och konferensverksamhet.

När nu Sandviken får sin Göransson Arena, som säkert kommer att vara mycket svårt att undgå att göra ekonomiska förluster på, ja då ska Gävle passa på att göra det än svårare för Sandvikens kommun att få sin ekonomi att gå ihop.

Historien upprepar sig ständigt; Sandvikenborna ska tas ifrån mesta möjligt och hindras från att få en hygglig livskvalitet.

Gävle får enormt med skattepengar från Sandvikanställda.

Utan den kraftiga köpkraftsgenerering som Sandvik AB med servicenäringar åstadkommer skulle Gästrikland inklusive Gävle vara ett ganska otrivsamt område att vistas i. Björn Widegren i Gefle Dagblad bortser helt från dessa aspekter när han på kultursidan i Gefle Dagblad pläderar för byggande av en konferensanläggning i anslutning till Strömvallen. Gefle Dagblads annonsintäkter ökar ju mer Gefle kan expandera.

Hur det går för Sandviken tycks inte ha någon betydelse. Vi får väl se vad som kanske händer i en allt för avlägsen framtid när Sandvik AB flyttar ut sysselsättningen för en 4 000–5 000 anställda till andra produktionsanläggningar utanför Sverige.

Gävles beslutsfattare borde visa betydligt större intresse för samarbete med och respekt för Sandvikens kommun och dess invånare.

Sandvikenborna ska tas ifrån mesta möjligt och hindras från att få en hygglig livskvalitet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons