Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör stadscamping av Strömvallen

/
  • En camping på Strömvallen skulle hjälpa till att göra Gävle till en riktig sommarstad, menar skribenten.

Annons

Strömvallen och Gävle med omnejd skulle kunna bli ett paradis för turister!

Läget vid kusten, golfbanor, Bolognerskogen, Hemlingby, Bönan, Furuvik, Gävle fängelsemuseum, Alborgen, Sveriges järnvägsmuseum, alla lekland för barn, Gävle som stad med alla uteserveringar, Valbo köpcentrum med mera.

Det är här som Strömvallen kommer in i bilden.

Vi själva har vid några tillfällen tillbringat några dagar i Uppsala på Fyrishovs camping.

En alldeles ypperlig camping cirka 20 minuters promenadväg från centrum. Under högsommartid hittar du väldigt många besökare på campingen. Människor från andra delar av Sverige men även från andra länder här på besök.

Vi själva har använt Uppsala som bas bland annat för att spela golf i och runt omkring Uppsala. Men även för att se staden och för att äta lite gott på någon trevlig uteservering eller restaurang en fin sommarkväll.

Detta har fått mig att tänka på Strömvallen. Ett fantastiskt läge om du som besökare vill uppleva ungefär vad som beskrivs ovan.

Borde kunna vara en stor pusselbit för att göra Gävle till den sommarstad den inte är, men definitivt har potential för att bli och borde vara.

Att göra om Strömvallen till en stadscamping av rang, skapa känslan av Gävle som en riktig kuststad med restauranger, caféer och uteserveringar i city vid ån, samt en bra och kraftig marknadsföring av Gävle som det perfekta målet för besökande turister är något undertecknad tror starkt på.

Men då behövs politiker och beslutsfattare som vågar!

Finns de?

Turistoptimist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons